Welkom op de weblog van de groepen 3

Welkom op de weblog van de groepen 3. Wij gaan de komende weken aan de slag met CoBrA en Paul Klee. De kunstenaars van CoBra en de schilder Paul Klee maken voor kinderen aansprekende kunst. Ze schilderen direct en spontaan, zonder vooropgezet plan. De kunst is kleurrijk. Inspiratiebronnen zijn: mythen, kindertekeningen, volkskunst, de prehistorie, oosterse kalligrafie, primitieve kunst Het beloven leerzame en vooral leuke weken te worden. Wij hebben er alvast heel veel zin in. Via deze weblog blijft u op de hoogte van wat wij allemaal in de klas doen. U kunt ook reageren op een blog. Gewoon even op Reactie klikken.

vrijdag 10 februari 2012

Zwarte strepen

Als Paul Klee 23 jaar is, vindt hij bij zijn ouders op zolder de tekeningen die hij als kind heeft gemaakt. Hij is er heel blij mee. Hij zegt zelfs: “deze tekeningen zijn tot nu toe het belangrijkste wat ik gemaakt heb.” Paul Klee vond namelijk dat kinderen, en ook hijzelf als kind, veel beter zien wat nu precies van een vogel een vogel maakt. Hij keek dus heel goed naar zijn eigen kinder- tekeningen en naar die van zijn zoontje Felix en gebruikte daar dingen uit voor zijn eigen schilderijen en tekeningen.
Soms zette Paul Klee zo maar in het wilde weg wat zwarte strepen en keek dan wat hij ervan kon maken. Hieronder zie je 2 voorbeelden. In de klas kregen de kinderen een vel papier met al zwarte strepen erop. Ook kregen zij wascokrijt. Ze kregen de opdracht: Wat kan jij van deze strepen maken?
Het eindresultaat is (binnenkort) in de klas te bewonderen.


    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten