Welkom op de weblog van de groepen 3

Welkom op de weblog van de groepen 3. Wij gaan de komende weken aan de slag met CoBrA en Paul Klee. De kunstenaars van CoBra en de schilder Paul Klee maken voor kinderen aansprekende kunst. Ze schilderen direct en spontaan, zonder vooropgezet plan. De kunst is kleurrijk. Inspiratiebronnen zijn: mythen, kindertekeningen, volkskunst, de prehistorie, oosterse kalligrafie, primitieve kunst Het beloven leerzame en vooral leuke weken te worden. Wij hebben er alvast heel veel zin in. Via deze weblog blijft u op de hoogte van wat wij allemaal in de klas doen. U kunt ook reageren op een blog. Gewoon even op Reactie klikken.

donderdag 16 februari 2012

Slang maken

CoBrA staat voor Copenhagen, Brusselen Amsterdam. De plaatsen waar de betrokken kunstenaar vandaan kwamen. Door de afkortingen samen te voegen, krijg je een mooi nieuw woord, dat de kunstenaars gebruikten als logo voor hun groep.

Wij zijn vandaag begonnen met het maken van een slang met veel kleur zodat het ook bij de kunstenaars past. Ieder kind kreeg 7 wc-rolletjes en 7 kleuren papier. De wc-rolletjes moesten hiermee beplakt worden. Daarna mochten ze de gekleurde rolletjes versieren. Morgen gaan we er een echte, bewegelijke slamg van maken. Het is heel vrolijk in de klas met al die kleuren.

Cobra's op het zand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten