Welkom op de weblog van de groepen 3

Welkom op de weblog van de groepen 3. Wij gaan de komende weken aan de slag met CoBrA en Paul Klee. De kunstenaars van CoBra en de schilder Paul Klee maken voor kinderen aansprekende kunst. Ze schilderen direct en spontaan, zonder vooropgezet plan. De kunst is kleurrijk. Inspiratiebronnen zijn: mythen, kindertekeningen, volkskunst, de prehistorie, oosterse kalligrafie, primitieve kunst Het beloven leerzame en vooral leuke weken te worden. Wij hebben er alvast heel veel zin in. Via deze weblog blijft u op de hoogte van wat wij allemaal in de klas doen. U kunt ook reageren op een blog. Gewoon even op Reactie klikken.

dinsdag 14 februari 2012

Een fantasiedier maken

We hebben vandaag wat kunstwerken van Karel Appel bekeken. Onder andere De ontmoeting.
De ontmoeting, Karel Appel
Wat valt op? Wat zie je er in? Waar herken je dat aan? Veel kinderen zagen een vogel, maar er was ook iemand die er een kikkervis in zag. En het viel ook op dat het geen kraaloogje was, maar meer een soort mensenoog: blauw met een pupil. Ook het kleurgebruik viel op. Felle kleuren zoals rood, blauw en geel, de zogenaamde primaire kleuren. En daarnaast het gebruik van zwart en wit.
Voor vandaag kregen de kinderen als opdracht een fantasiedier te tekenen. Ze moesten eerst nadenken of welke dieren ze wilde maken en hoe de combinatie dan zou worden. Helemaal niet makkelijk! Wordt het een vogelkop met een poezelijf op een poezenkop met een vogellijf? Daarna inkleuren (fel) met rood, geel en blauw en accentueren met zwart. Na bloed, zweet en tranen, zijn er toch weer een heleboel mooie tekeningen gemaakt. Morgen begint het echte werk en gaan ze de tekeningen naschilderen met verf op doek. Spannend! We zijn benieuwd naar het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten