Welkom op de weblog van de groepen 3

Welkom op de weblog van de groepen 3. Wij gaan de komende weken aan de slag met CoBrA en Paul Klee. De kunstenaars van CoBra en de schilder Paul Klee maken voor kinderen aansprekende kunst. Ze schilderen direct en spontaan, zonder vooropgezet plan. De kunst is kleurrijk. Inspiratiebronnen zijn: mythen, kindertekeningen, volkskunst, de prehistorie, oosterse kalligrafie, primitieve kunst Het beloven leerzame en vooral leuke weken te worden. Wij hebben er alvast heel veel zin in. Via deze weblog blijft u op de hoogte van wat wij allemaal in de klas doen. U kunt ook reageren op een blog. Gewoon even op Reactie klikken.

donderdag 9 februari 2012

Werken in de stijl van Pauk Klee


Vandaag hebben we kennis gemaakt met paul Klee. Hij is geboren in 1879 in een klein dorpje in Zwisterland. Hij kon goed tekenen en wilde daar graag wat mee doen en besloot naar de kunstacademie in Duitsland te gaan. Daar leerde hij andere kunstenaars kennen en samen praattten ze over wat nu een goed schilderij is en hoe je het best kunt schilderen en tekenen. Je kunt natuurlijk iets schilderen precies volgens de werkelijkheid, zoals bijv, Carel Fabritius deed. Het Putterjte van zijn hand is hier een voorbeeld van. 

Paul Klee vond dit wel mooi, maar hij wilde meer. Hij wilde iets maken dat veel omvattender was. Hij wilde in zijn schilderij alle vogels vangen en dus datgene wat vogels tot vogels maakt. Ze hebben allemaal een snavel, vleugels en kromme pootjes. Zoals bij dit schilderij waar je niet een speciaal soort vogel in herkent.

De kinderen hebben volgens dit idee een mozaiek gemaakt van geometrische vormen. Ze mochten een vogel, een konijn, een vis of een fantasiebeest maken. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan en met mooie resultaten.



1 opmerking: